zondag, 22. juni 2014 - 21:05 Update: 03-07-2014 0:34

Rode duivels verslaan Rusland

Rode duivels verslaan Rusland
Foto: Archief FBF.nl

(ELF-Voetbal) België heeft ook haar tweede groepsduel op het WK in Brazilië weten te winnen. De Rode Duivels speelden tegen Rusland een belabberde wedstrijd, maar boekten een 1-0 zege. Matchwinner was de negentienjarige invaller Divock Origi, die met zijn treffer zijn ploeg naar de achtste finales schoot.

Bij België kregen Marouane Fellaini en Dries Mertens (oud-PSV) een basisplaats van bondscoach Marc Wilmots. Beide spelers tekenden voor een treffer tegen Algerije (2-1 winst). Ook Tomas Vermaelen kreeg een plek bij de eerste elf. Hij was de vervanger van Jan Vertonghen, die tegen Algerije een penalty veroorzaakte.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. België hanteerde een laag tempo aan de bal en maakte veel verkeerde keuzes. Grote kansen ontstonden er dan ook niet voor de ploeg die voor het eerst sinds 12 jaar weer actief is op het WK. Rusland was dichter bij een treffer. Een kopbal van Alexander Kokorin vloog net voorbij de verkeerde kant van de paal.

Tijdens de tweede helft had België lange tijd niets in te brengen tegen de Russen, die zich van hun aanvallende kant toonden. In de slotfase had de ploeg van Wilmots echter het geluk aan haar zijde. Nadat invaller Kevin Mirallas met een vrije trap de paal had geraakt, was het een andere invaller die wél het net vond. Divock Origi schoot immers in het dak van het doel na een uitstekende actie van Eden Hazard (1-0).

Door de zege is België zeker van de achtste finale. Later op de avond (21.00 uur Europese tijd) spelen Zuid-Korea en Algerije tegen elkaar in Groep H.

Categorie:
Tag(s):