donderdag, 4. december 2014 - 10:18

Rotterdam gaat harder optreden tegen woonoverlast

Rotterdam gaat harder optreden tegen woonoverlast
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Meer toezicht achter de voordeur door 25 extra interventieambtenaren, de introductie van Skaeve Huse voor notoire overlastgevers en sneller reageren op meldingen zijn een aantal nieuwe maatregelen waarmee woonoverlast in Rotterdam wordt aangepakt.

Het concept Actieplan Woonoverlast is vandaag door wethouder Joost Eerdmans voor advies aangeboden aan de gebiedscommissies.

Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid): "We accepteren niet dat mensen in Rotterdam moeten leven met de overlast van hun buren. We voorkomen zoveel mogelijk dat situaties uit de hand lopen en als dat helaas wel zo is dan beëindigen we die situaties zo snel mogelijk door hard op te treden tegen de dader. Zo komen er de komende jaren 25 extra interventieambtenaren bij om misstanden achter de voordeur op te sporen en daarop te handhaven."

Naar verleden kijken

Rotterdam wil nieuwe bewoners met een woonoverlast of crimineel verleden weren uit overbelaste wijken. Nu worden aspirant huurders in een aantal wijken alleen gescreend op een overlast verleden. Naar verwachting kan er medio 2015 gescreend worden op zowel een overlastgevend als een crimineel verleden door de wetswijziging van de landelijke Rotterdamwet. Ook de ervaringen die wooncorporaties hebben met het vestigen van mensen met dezelfde leefstijl in bepaalde wijken worden gebruikt om woonoverlast te voorkomen.

Provincie:
Tag(s):