dinsdag, 1. juli 2014 - 10:22 Update: 03-07-2014 0:33

Rotterdamse begraafplaats krijgt speciaal Feyenoordvak

foto van feyenoord supporters | fbf
Foto: fbf
foto van feyenoord supporters | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

Voor Feyenoordsupporters is het vanaf deze zomer mogelijk om een bijzondere laatste rustplaats op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam te hebben.

Het Feyenoordvak zal worden bekleed met de grasmat uit de Kuip. Op zaterdag 5 juli 2014 wordt hiervoor het huidige gras, onder toeziend oog van de grasmeester van Feyenoord, door wethouder Joost Eerdmans en Feyenoord directielid Mark Koevermans uit de Kuip gestoken. Vervolgens wordt de grasmat vervoerd naar de Zuiderbegraafplaats en op het speciale Feyenoordvak uitgerold.

De Zuiderbegraafplaats krijgt een speciaal Feyenoordvak als eerbetoon aan de liefhebbers van deze Rotterdamse voetbalclub. Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) steekt het ‘heilige gras’ uit het veld van de Kuip: ‘We willen zoveel mogelijk ingaan op de wensen van Rotterdammers over hun laatste rustplaats. Het Feyenoordvak met gras uit de Kuip kan de wens van Feyenoordsupporters vervullen. We maken het graag mogelijk dat zij een bijzondere rustplek hebben in Rotterdam.’

‘De club is je leven’
Het Feyenoordvak biedt plaats aan een aantal particuliere en algemene graven met origineel gras uit de Kuip en een strooiveld in de vorm van de Kuip. Op deze plek komt ook een uniek Feyenoordmonument, met het logo van Feyenoord. Dit monument kan onderdeel uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as.

Mark Koevermans: ‘Voor Feyenoordsupporters is de club naast familie en vrienden zo ongeveer het belangrijkste dat er is. Dat je dan in Feyenoord-stijl afscheid kunt nemen is heel bijzonder. We werken daarom graag mee aan dit initiatief en schenken een deel van de grasmat uit de Kuip aan de gemeente Rotterdam.’

In augustus wordt het Feyenoordvak officieel geopend en wordt het monument onthuld.

Bijzondere wensen laatste rustplaats
De gemeente Rotterdam wil zoveel mogelijk ingaan op de wensen van Rotterdammers over hun laatste rustplaats. Rotterdam is een stad van verscheidenheid, waar mensen het verschil maken door hun cultuur, geloof en eigenzinnigheid. Op de Zuiderbegraafplaats is er daarom ook een speciaal gedeelte voor moslims ingericht en zijn er ook unieke plekken voor Soennieten, Ahmadiyya, Javaanse oost- en westbidders en Chinezen. De Zuiderbegraafplaats is een rusthof dat ruimte biedt aan verschillende mensen met wensen voor een bijzondere laatste rustplaats.

Provincie: