zondag, 12. oktober 2014 - 19:25 Update: 13-10-2014 7:58

Ruim 50 miljoen euro voor wederopbouw Gazastrook

Ruim 50 miljoen euro voor wederopbouw Gazastrook
Foto: Still Youtube
Den Haag

Nederland helpt met de wederopbouw van de Gazastrook. Dit jaar zal Nederland 12 miljoen euro aan Gaza besteden, en in totaal ruim 50 miljoen euro aan de Palestijnse Gebieden. Nederland richt zich in de Palestijnse Gebieden op het lenigen van humanitaire noden, voedselzekerheid, water, rechtstaatontwikkeling, veiligheid en mensenrechten.

eze steun wordt besteed via onze vertegenwoordiging ter plekke, UNRWA (VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen), NGO's en het bedrijfsleven. Nederland blijft ook na 2014 gecommitteerd aan de ontwikkeling van de Palestijnse Gebieden en is voornemens de inspanningen de komende jaren op een vergelijkbaar niveau voort te zetten.

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) maakte de Nederlandse bijdrage zondag bekend op een donorconferentie voor de Gazastrook in de Egyptische hoofdstad Caïro. 'Het is van groot belang dat de mensen in Gaza aan de slag kunnen met het herstel van de tienduizenden beschadigde en verwoeste huizen', zei de minister tijdens de conferentie.

Provincie:
Tag(s):