vrijdag, 13. juni 2014 - 20:51 Update: 03-07-2014 0:34

Rutte: Nieuw bewijs dat Nederlandse economie zich herstelt

Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

In zijn persconferentie na de wekelijkse ministerraad blikt minister-president Rutte terug op een week met gunstige berichten voor de Nederlandse economie. Ook kijkt hij vooruit naar de handelsmissie naar Vietnam van volgende week.

'Een nieuw bewijs dat de Nederlandse economie zich geleidelijk aan het herstellen is', zo zei Rutte over de raming van De Nederlandsche Bank (DNB). Ook de cijfers van het CBS bevestigen dat de export langzaamaan toeneemt. Volgens het World Economic Forum (WEF) behoort Nederland daarnaast inmiddels tot de top 3 van meest concurrerende landen in de EU. 'Ook goed nieuws', aldus Rutte.

Verhoging arbeidsparticipatie
Deze week zijn ook weer stappen gezet in de uitvoering van de hervormingsplannen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet Werk en Zekerheid. En er lijkt in de senaat steun te zijn voor de hervorming van de kindregelingen. Rutte voegt hieraan toe: 'Hiermee vereenvoudigen we het stelsel en willen we ervoor zorgen dat meer mensen aan het werk komen'.

Handelsmissie Vietnam
Op de persconferentie werd ook vooruit gekeken naar de handelsmissie naar Vietnam aanstaande maandag en dinsdag. De premier zal daar gezamenlijk met staatssecretaris Dijksma en een handelsdelegatie van 22 Nederlandse bedrijven aanwezig zijn om zo de banden tussen Nederland en Vietnam te versterken. 'Voor groei en banen is het cruciaal dat we het voor bedrijven zo makkelijk mogelijk maken om zaken te doen over de grens', aldus de premier.

Categorie:
Tag(s):