zaterdag, 17. mei 2014 - 9:12 Update: 03-07-2014 0:36

Saoedi-Arabië overweegt sancties vanwege PVV

Saoedi-Arabië overweegt sancties vanwege PVV
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Saoedi-Arabië zegt de handelsbetrekkingen met Nederland op te schorten vanwege de houding van Geert Wilders. Dat meldt de zakenkrant Al Iqtisadiya op gezag van een anonieme bron bij de Saoedische Raad van Kamers van Koophandel.

De beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saoedische ambassadeur in Nederland, die zou hebben geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saoedi-Arabië.
Volgens de berichten zou de anonieme bron de Saoedi-Arabische overheid hebben bevolen Nederlandse bedrijven niet meer deel te laten nemen aan nieuwe projecten in het land.
Daarnaast zou gevraagd zijn om "zo weinig mogelijk" visa te verstrekken aan Nederlandse ondernemers en investeerders, indien zij niet betrokken zijn bij "levensnoodzakelijke" projecten. Ook worden bezoeken door commerciële delegaties aan beide landen opgeschort.

Saoedi-Arabië is voor Nederland een grote handelspartner. Jaarlijks wordt tussen de twee landen voor 6 miljard dollar (4,4 miljard euro) handel gedreven.

Provincie:
Tag(s):