zaterdag, 20. december 2014 - 11:21 Update: 20-12-2014 11:25

Schietincident in Arnhem. Mogelijke vluchtauto ramt elektriciteitskast.

Schietincident in Arnhem. Mogelijke vluchtauto ramt elektriciteitskast.
Foto: Archief EHF
Arnhem

De politie onderzoekt een schietincident dat zaterdagochtend rond half zeven zou hebben plaatsgevonden rond het Staringplein in Arnhem.

Die ochtend kreeg de politie meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord in de omgeving van het Staringplein in Arnhem. Ook verklaarden getuigen dat rond diezelfde tijd een auto met hoge snelheid wegreed in diezelfde omgeving. Deze auto reed vervolgens tegen een elektriciteitskast op de hoek van de Agnietenstraat/Akkerstraat. Als gevolg daarvan viel de stroom uit in een aantal woningen in die omgeving.

Onderzoek
Agenten hebben direct poolshoogte genomen en er is een onderzoek gestart. Op basis van de eerste bevindingen gaat de politie ervan uit dat er daadwerkelijk een schietincident heeft plaatsgevonden. De politie doet onderzoek in de omgeving van het Staringplein en zet daarbij onder meer speurhonden in. Er is ook een woning doorzocht in verband met de mogelijke betrokkenheid van één van de bewoners bij dit incident. Er is niemand in de woning aangetroffen. De eventuele betrokkenheid van de genoemde auto bij dit incident wordt in het onderzoek meegenomen.

Provincie:
Blik op 112: