vrijdag, 7. februari 2014 - 21:21 Update: 03-07-2014 0:42

Schippers naar homo-games in Moskou

Foto ministers Schippers | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Moskou/Rusland

De Russian LGBT Sport Federation heeft minister Edith Schippers (Sport) uitgenodigd om de ‘Russian Open Games’ in Moskou bij te wonen.

Schippers aanvaardt deze uitnodiging en is van plan om van 28 februari tot en met 1 maart een bezoek te brengen aan dit evenement.

LGBT-gemeenschap
De Russian Open Games hebben als doel een gezonde levensstijl en sportieve activiteiten onder leden van de LGBT-gemeenschap in Rusland te promoten. Er zullen naar verwachting een paar honderd deelnemers meedoen aan wedstrijden in acht onderdelen: badminton, basketbal, zaalvoetbal, skiën, zwemmen, tafeltennis, tennis en volleybal.

Ook zijn er demonstratiesporten, zoals martial arts en kunstschaatsen. Verder zijn er culturele evenementen (film, foto-exposities en debatten) over onderwerpen die de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender) betreffen. Naast sporters uit de Russische Federatie doen er sporters uit andere landen aan het evenement mee.

Schippers: “Het is belangrijk dat ook dit evenement in Rusland plaatsvindt. Ik ga graag op deze uitnodiging in en wil met mijn aanwezigheid laten zien dat wij met het oog op de LGTB-emancipatie het belang hiervan groot vinden.”

Van 17 tot en met 20 februari bezoekt Schippers de Winterspelen in Sochi. Zij gaat half maart eveneens naar de Paralympische Winterspelen in Sochi, waaraan Nederlandse sporters met een beperking meedoen.

Categorie:
Tag(s):