zondag, 19. januari 2014 - 18:28 Update: 03-07-2014 0:44

Sigthorsson kopt sterk Ajax langs ongelukkig PSV

Amsterdam

(ELF-Voetbal) Ajax heeft de voorsprong op PSV vergroot naar liefst veertien punten. Na de onderlinge ontmoeting in de Arena werd duidelijk dat de Amsterdammers domweg verder zijn in de ontwikkeling. Het werd geen grote overwinning: 1-0 door Kolbeinn Sigthorsson.

Ajax stond er bij aanvang van de match stukken beter voor en PSV kon zich geen verlies veroorloven. De Eindhovenaren wonnen sinds januari 2008 geen competitieduels meer in de Arena. Toch begonnen de elf van Phillip Cocu, waaronder Bryan Ruiz, beter dan de thuisploeg.
Na een kwartier kwam Ajax beter in de wedstrijd. Viktor Fischer bracht Lasse Schöne in de gelegenheid om het doel van Jeroen Zoet onder schot te nemen, maar zijn knal ging voorlangs. Joël Veltman zwijnde even later, toen Jürgen Locadia een grote fout van hem niet afstrafte; de spits schoot net naast.

Locadia kreeg na 25 minuten wederom twee grote kansen, maar bleek niet trefzeker. Ruiz liet zich bij zijn Nederlandse rentree af en toe zien, zoals een mogelijkheid tot schieten na dik een half uur spelen. Hij lijkt nog wat wedstrijdritme te missen. PSV kreeg in de eerste helft meer kansen, maar scoorde niet. Thulani Serero liet vlak voor rust ook na een doelpunt te maken.
Na de thee had Ajax de overhand. PSV had weinig in de melk te brokkelen en krijgt dan ook een funest doelpunt tegen. Schöne verlengde een lange bal op rechts knap in een keer naar Sigthorsson, die prachtig binnenkopte. Het defensieve duo Jeffrey Bruma en Karim Rekik was de IJslander even helemaal kwijt.

Vervolgens regende het kansen, maar Zoet houdt zijn doel schoon na kansen van Fischer, Sigthorsson en Davy Klaassen. Ruiz werd na ongeveer 75 minuten gewisseld, in dezelfde beurt kwam Danny Hoesen het veld op voor matchwinner Sigthorsson. PSV zette in het laatste kwartier nog aan, maar het mocht niet baten.