woensdag, 19. februari 2014 - 21:41 Update: 03-07-2014 0:42

Slachtoffers bewusteloos na zware mishandeling

Foto van verdachten mishandeling | Politie
Foto: Politie
Amsterdam

Op zaterdag 25 januari 2014 werden twee mannen slachtoffer van zware mishandeling.

De openlijke geweldpleging vond plaats op het ’s Gravelandeveer en op de Kloveniersburgwal, nabij de Halvemaansbrug.

De slachtoffers hebben hun auto geparkeerd op het ‘s Gravelandeveer en lopen over de Halvemaansbrug richting de Halvemaansteeg. Als de slachtoffers het fietspad oversteken, wordt een van hen licht geraakt door een scooter. Er volgen meerdere scooters. Het tweede slachtoffer wacht met oversteken tot de scooters zijn gepasseerd, maar ook hij wordt op een bepaald moment aangetikt door een tweede scooter. De slachtoffers roepen dat de mannen op de scooters voorzichtiger moeten rijden, waarna de scooters stoppen op de kruising van het ’s Gravelandeveer met de Kloveniersburgwal.

Er ontstaat een woordenwisseling tussen de mannen op de scooters en de slachtoffers. De woordenwisseling mondt uit in een gevecht, waarbij de slachtoffers meerdere malen worden getrapt en geslagen. Een van de slachtoffers belandt op de grond en kan niet meer vertellen wat er daarna precies is gebeurd. Dit slachtoffer houdt onder meer een gebroken neus en een interne bloeding in zijn hoofd aan de mishandeling over. Het andere slachtoffer is ook flink toegetakeld en heeft zijn bewustzijn verloren tijdens de mishandeling.

Als een van de slachtoffers weet op te krabbelen, ziet hij het andere slachtoffer niet direct. Kennelijk zijn beide slachtoffers bij de mishandeling op een andere plek terechtgekomen.

In verband met deze mishandeling wil de politie weten wie de mannen op de foto's herkent.

Tips

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: