donderdag, 2. oktober 2014 - 22:32 Update: 03-10-2014 9:46

Slopers Mini deden dit uit verveling

Slopers Mini onder druk van gepubliceerde foto's naar politie
Foto: FlashphotoNL
Eindhoven

Na het compleet slopen van een Mini hebben de drie jongens die daar verantwoordelijk voor waren tegenover de politie bekentenissen afgelegd. 'Onder druk van hun foto's op sociale media meldde het drietal zich bij ons', aldus de politie.

De rode Mini 850 werd afgelopen zaterdagavond door het drietal vernield. De auto stond onder een afdekzeil geparkeerd in een parkeergarage aan de Philitelaan. De gedupeerde eigenaar constateerde later dat de logo's van de auto waren verwijderd, de bekleding kapot was gesneden, het dashboard was kapot getrokken, de tellers op het dashoard waren in geslagen, sloten geforceerd waren,  spiegels gesloopt waren. Verder lagen spullen uit de auto her en der verspreid door de parkeergarage.

Op de foto
Een getuige had de vandalen tijdens hun actie op de foto gezet. Deze foto's werden op sociale media verspreid. De eerste verdachte (18) meldde zich woensdag 1 oktober bij de politie. De andere twee (15 en 17) meldden zicht donderdag 2 oktober 2014.

Ze bekenden dat ze uit verveling tot de vernielingen waren gekomen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de minderjarigen zijn op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen. De politie probeert te bemiddelen in een schaderegeling.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):