zondag, 23. februari 2014 - 9:04 Update: 03-07-2014 0:41

SP wil af van snorscooters in hoofdstad

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De SP wil dat snorscooters uit het Amsterdamse straatbeeld gaan verdwijnen. Op initiatief van de Amsterdamse SP stelt de partij in haar Europese verkiezingsprogramma dat Europa niet langer gaat over onze voertuigeisen.

SP-lijsttrekker Laurens Ivens: “Niet de EU hoort te bepalen welke voertuigen op onze wegen rijden. Met de electische fiets en (electrische) bromscooter is de snorscooter overbodig geworden. We kunnen het verkeer in onze stad veel veiliger, minder hinderlijk en minder vervuilend maken, als de EU stopt met ons dwarszitten.”

De SP wil niet van mensen hun duurbetaalde snorscooter zomaar afpakken, maar wel dat er geen nieuwe meer toegelaten worden. Tot er in Nederland besloten mag worden over welke voertuigen worden toegelaten – zoals de SP voorstelt – zet de SP in Amsterdam in op het ombouwen van scooters en het van te smalle fietspaden halen van snorscooters. Ivens: “Maar het einddoel is duidelijk. Wij willen in Amsterdam van de te gevaarlijke, te vervuilende en te hinderlijke snorscooter af.”