zaterdag, 14. juni 2014 - 0:02 Update: 03-07-2014 0:34

Spaanse media spreken van nachtmerrie

foto van Oranje
Foto: fbf
Amsterdam

Wereldwijd openen de kranten met de Nederlandse overwinning op Spanje. Alle toonaangevende kranten en ook sportbladen schrijven over de absurde overwinning van Oranje die Spanje met 1-5 versloeg.

BlikopNieuws mediapartner ElfVoetbal schrijft dat de bondscoach van Nederland blij is met de overwinning.

"Ik had niet verwacht dat het zo zou lopen," zegt Van Gaaltegen de NOS. "Ik had wel het gevoel dat Spanje de strafschop makkelijk kreeg. Toen dacht ik wel even: we krijgen zo'n avond dat de wereldkampioen de overwinning geschonken krijgt."

"Met een 1-0 achterstand in de rust had ik wat willen doen, maar toen maakte Van Persie zo'n goal op een geweldige pass van Blind. Dat deed hij met zoveel gevoel, hij zag de keeper in een flits voor zijn doel staan. Echt fantastisch. Ik heb altijd beseft dat het hier om toernooivoetbal gaat. Wij moeten gewoon winnen. Met ons 4-3-3-systeem waren we niet in staat geweest omSpanje te verslaan. Daarom heb ik hiervoor gekozen."

"Het had 1-6 of nog meer kunnen worden. Iedereen was na afloop zo blij, dit had niemand durven dromen. Als we de wedstrijd tegen Australië ook winnen, hebben we echt een droomstart. Ook op het gebied van doelsaldo zitten we in een zetel," aldus Van Gaal.

Categorie:
Tag(s):