maandag, 8. september 2014 - 10:23 Update: 08-09-2014 10:25

Staking bij chloorfabriek van AkzoNobel in het Botlek

Akzo Nobel ziet winst stijgen
Foto: fbf
Botlek/Rotterdam

Werknemers van de chloorfabriek van AkzoNobel in het Botlekgebied hebben maandagochtend het werk neergelegd. Zo'n 45 werknemers staken en eisen een loonsverhoging van 10 procent.

Al op 7 mei had de bond aangegeven bij de werkgever voor deze Rotterdamse Akzo Nobel-locatie een aparte cao te willen met een substantieel andere beloning dan elders in het concern. Akzo Nobel wil tot op heden niet meegaan in de eis van de bond. Volgens Loosman is er voldoende financiële ruimte bij Akzo voor een substantiële loonsverhoging en geen sprake van een krappe situatie, zoals de directie de zaken voorstelt.  “Mijn leden zeggen mij dat het logisch is dat achterstallig onderhoud duur uitpakt als er jaren is beknibbeld op onderhoud. En die beknibbeling was bedoeld om de bedrijfsresultaten op te poetsen. En dat leidde weer tot mooie bonussen aan de top. Mijn leden ergeren zich steeds meer aan zulk beleid.” 

De actie is geen poortactie. De meeste stakende werknemers kunnen gezien het fabrieksproces niet van hun werkplek af. Om hun actie toch kracht bij te zetten is men overgegaan om de productie met 60 procent te verminderen.  

Provincie:
Tag(s):