donderdag, 11. september 2014 - 10:25

Statiegeldfraudeurs met 1300 flessen aangehouden

Statiegeldfraudeurs
Foto: Politie
Den Haag

Agenten hielden eerder deze week een aantal Bulgaren aan die probeerden 1300 lege frisdrankflessen in te leveren bij een aantal supermarkten, met de bedoeling daarvoor statiegeld te ontvangen. De flessen waren echter niet afkomstig uit Nederland en daarom zou onterecht statiegeld worden uitgekeerd.

Omstreeks 15.30 uur kregen agenten de melding dat bij een flesseninname-automaat aan de Jaap Hoekdreef een man met een klein kind een zeer grote hoeveelheid flessen aan het inleveren was. Ter plaatse troffen de agenten een man, vrouw en kind aan. De man en de vrouw waren op dat moment de flessen, die in vier grote containerzakken zaten, in de automaten aan het stoppen. De agenten zagen dat het om buitenlandse petflessen ging, waarvoor geen statiegeld voor kan worden ontvangen. In de achterbak van het bestelauto waarmee zij waren, bleken nog vier dezelfde zakken vol met flessen te liggen. Volgens een medewerker van een slijterij had het stel de afgelopen tijd ook flessen ingeleverd bij in ieder geval twee andere supermarkten.

Daarop hielden de agenten de man en de vrouw, 27 en 24 jaar, aan op verdenking van oplichten en brachten hen, samen met het 6-jarige meisje, naar het politiebureau. In totaal bleken zij ongeveer 1300 flessen bij zich te hebben. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten over te gaan tot vervolgens van het duo. Zij kregen een strafbeschikking van 350,- en werden gesommeerd het ten onrechte ontvangen statiegeld terug te betalen. De door de twee gebruikte zakken, die in Nederland officieel gebruikt worden door supermarkten om de ingeleverde flessen in te verzamelen, zijn vermoedelijk weggenomen bij een supermarkt.

Provincie:
Blik op 112: