woensdag, 8. oktober 2014 - 9:55 Update: 08-10-2014 15:35

Stegeman smokkelt pistool rechtbank Utrecht binnen

Stegeman smokkelt pistool rechtbank Utrecht binnen
Foto: SBS6
Utrecht

Alberto Stegeman heeft het voor elkaar gekregen een nepwapen de rechtbank van Utrecht binnen te smokkelen. Stegeman wist volgens eigen zeggen vrij eenvoudig met een Rijkspas binnen te komen.

Hoe, dat laat Stegeman zondagavond zien in zijn eerste uitzending van een nieuw seizoen Undercover in Nederland.

Reactie rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland laat BlikopNieuws in een reactie weten dat na de actie van Stegeman de beveiliging direct is verscherpt van controle op de administratie van Rijkspassen, de toegangspassen die elke medewerker gebruikt om de gebouwen van de rechtbank te betreden.

Volgens de rechtbank heeft Stegeman een Rijkspas van een medewerker gebruikt die toegang had tot het gebouw, maar al uit dienst was. ''De regels schrijven voor dat een Rijkspas bij uitdiensttreding direct wordt ingeleverd. Het tv-programma toont aan dat dit niet in alle gevallen gebeurd is. De rechtbank betreurt dit. Medewerkers werken voor hun eigen veiligheid in een beveiligd gebied. Daarnaast zijn in het gebouw veel privacygevoelige documenten aanwezig. Een correcte passenregistratie is daarom essentieel''.

Stegeman, die eerder beveiligingslekken aantoonde op Schiphol, Paleis Noordeinde en verschillende legerbases, is dit keer undercover als advocaat Frans de Jonge. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):