woensdag, 3. september 2014 - 19:58

Studentenwoninginbraken opgelost dankzij vingerafdruk

Studentenwoninginbraken opgelost dankzij vingerafdruk
Foto: Archief EHF
Groningen

Met de aanhouding van een 35-jarige man zonder vaste woonplaats heeft de politie twee inbraken in studentenwoningen opgelost. Het Woninginbrakenteam van de politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een gevonden vingerafdruk.

Het dactyspoor werd gevonden na een inbraak (eind juni) in een studentenwoning aan de Professor Rankestraat in Groningen. De verdachte was de woning via een bovenraampje binnengekomen. Hij nam diverse waardevolle spullen, zoals een tv en een mobiele telefoon, weg. De dakloze man werd donderdag 28 augustus buiten heterdaad aangehouden.

Flipperinbraak
Naast deze inbraak bekende de 35-jarige man een tweede inbraak in een studentenwoning aan de Poelestraat in Groningen. Ook deze inbraak vond eind juni 2014 plaats. Hier was de verdachte door middel van flipperen het pand binnengekomen. Hij doorzocht meerdere niet afgesloten kamers van de studentenwoning. Vanuit één kamer werd een mobiele telefoon weggenomen. De verdachte werd door één van de bewoners op heterdaad betrapt. Hij wist vervolgens te ontkomen.

Vast
De verdachte werd meerdere keren gehoord. Hij bekende beide woninginbraken te hebben gepleegd. Hij werd op vrijdag 29 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besliste dat de man voor 14 dagen in bewaring moest worden gesteld.

Provincie:
Blik op 112: