dinsdag, 24. juni 2014 - 20:18 Update: 03-07-2014 0:34

Suarez zet letterlijk zijn tanden weer in tegenstander

foto van Wk voetbal | Fifa
Brazilië

(ElfVoetbal) Uruguay heeft de achtste finale van het WK in Brazilië bereikt. Er werd met 1-0 van Italië gewonnen, maar er werd vooral nagepraat over Luis Suárez. De aanvaller van Liverpool beet namelijk Giorgio Chiellini in zijn schouders.

De eerste 45 minuten waren haast niet om aan te zien. Italië nam genoegen met een punt en was vooral bezig om de snelheid uit de wedstrijd te krijgen. Uruguay wilde niet tegen een tegentreffer aanlopen en dus was het vooral aftasten. Om die reden werden er ook amper kansen gecreëerd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Claudio Marchisio zette in de 59ste minuut een tackle in en plantte zijn voet vol op de enkel van Egidio Arevalo. De scheidsrechter stond nog op geen meter afstand en stuurde hem van het veld met een rode kaart. Uruguay kon vanaf dat moment alleen nog maar aan aanvallen denken en kreeg via Cristian Rodriguez direct een gigantische mogelijkheid, maar het vizier stond bij hem nog niet op scherp.

De volgende kans was voor Suarez. Doelman Gianluigi Buffon had echter een prachtige redding in huis, waardoor de stand 0-0 bleef. Diezelfde Suarez eiste een kwartier voor tijd de hoofdrol op. Hij kreeg tijdens een duel aan de stok met Chiellini, waarna hij van zich af beet. Eerder dit seizoen werd de oud-Ajacied voor een zelfde soort actie tien wedstrijden geschorst. De scheidsrechter nam het incident niet waar en dus kon hij op het veld blijven staan.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Uruguay een hoekschop. De bal kwam op het hoofd van Diego Godin, die zijn inzet in het doel zag verdwijnen. Zodoende gaat het Zuid-Amerikaanse land door naar de volgende ronde. Of Suarez die wedstrijd gaat spelen, is nog maar de vraag.