donderdag, 24. april 2014 - 13:27 Update: 03-07-2014 0:37

Support XP kost landelijke overheid 2,48 miljoen euro

Foto van computers en beeldschermen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Microsoft rekent bijna 2,5 miljoen euro om alle computers van de overheid in Den Haag die nog op Windows XP draaien, nog een jaar langer van updates te voorzien. Dit schrijft minister Blok donderdag in antwoord op kamervragen.

‘Om de continuïteit te waarborgen, is er recent rijksbreed een overeenkomst gesloten met Microsoft genaamd een Custom Support Agreement (CSA). Deze is in goed overleg tot stand gekomen en geldt tot 8 april 2015’, schrijft Blok.

Het contract waarborgt dat plekken binnen de rijksoverheid waar Windows XP machines nog aanwezig zijn voorzien blijven van de benodigde updates.

Het is een maatwerk contract waarmee niet alleen ondersteuning voor Windows XP is verzekerd, maar ook Office 2003 en Exchange 2003.

Migratie-advies
Als leverancier van Windows XP is Microsoft advies gevraagd met betrekking tot de migratie van XP naar een ander besturingssysteem. Het totaal bedrag voor dit maatwerk contract is 2.480.000 euro exclusief BTW.

’Ook andere overheden, zoals provincies en gemeenten hebben inmiddels een contract afgesloten met Microsoft’, aldus Blok.

Categorie:
Tag(s):