zaterdag, 24. mei 2014 - 10:36 Update: 03-07-2014 0:35

Teeven:wil zich persoonlijk hard maken voor gedegen onderzoek vermissingszaak

Foto van vermiste Lisanne en Kris | Archief FBF.nl

Panama moet hulp accepteren in de zoektocht naar de vermiste meisjes Lisanne Froon en Kris Kremers.

De Nederlandse regering zal daarvoor ook meer druk uitoefenen op Panama. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zegt zaterdag in een interview met de Telegraaf dat hij zich persoonlijk hard zal maken voor een gedegen onderzoek in de vermissingszaak. Teeven maakt zich zorgen over de haperende voortgang van het onderzoek. Deze zorg heeft hij ook uitgesproken naar de Nationale Politie. Die heeft Teeven de verzekering gegeven dat vanuit Nederland alles zal worden gedaan om zekerheid te krijgen over het lot van Lisanne en Kris.

Bureaucratie Panama

De staatssecretaris stoort zich enorm aan de bureaucratie in Panama. Volgens hem werkt de immigratiedienst Justitie in Panama tegen. Zo staat er al dagen een groep Nederlandse speurhonden klaar om naar Panama te vertrekken, maar zij worden tegengehouden, omdat de honden volgens Panamese regels eerst nog een aantal dagen in quarantaine moeten. 'Ongewenst,' noemt de staatssecretaris dit in de krant.

Vrijdag werd ookduidelijk dat Interpol flink blunderde en foute informatie over de vermissingszaak op hun opsporingssite zette. Dit kwam waarschijnlijk doordat zij vanuit Panama verkeerde informatie hadden ontvangen. Deskundigen vinden dat de opsporingsautoriteiten in Panama veel te laat serieus in actie kwamen en zich nu laten beïnvloeden door allerlei regeltjes en procedures.

Provincie:
Tag(s):