woensdag, 29. januari 2014 - 10:27 Update: 03-07-2014 0:43

The Beast van president Obama komt naar Nederland

foto van auto Obama
Foto: Bon
Amersfoort

Op 24 en 25 maart 2014 wordt in Den Haag de ‘Nuclear Security Summit’ georganiseerd waarvoor ruim 50 staats- en regeringsleiders naar ons land zullen afreizen. Naast die wereldleiders zullen zo’n 5.000 delegatieleden, 2.000 medewerkers en 3.000 journalisten afreizen naar ons land.

Voor deze grootste logistieke operatie ooit in ons land zullen vele auto’s worden ingezet, maar boven alle twijfel verheven zal de Cadillac van President Obama de meest opvallende en imposante limousine zijn. The Beast is coming to The Hague! Voor ’The Beast’, de presidentiële, bepantserde en bewapende auto die voor Obama zal worden ingevlogen, is een aparte route uitgekiend, die het vervoer zo ontspannen en comfortabel mogelijk moet maken. En dat zal best wel lukken in een Cadillac over voor het overige verkeer afgesloten snelwegen en permanent op groen staande verkeerslichten.

The Beast

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende auto’s ter wereld is ongetwijfeld The Beast. De nieuwste versie werd door President Barack Obama aan het begin van zijn presidentschap in gebruik genomen. Met de nieuwste Cadillac Presidential Limousine is een traditie voortgezet van diverse Cadillac limousines die dienst deden als presidentiele auto. President Woodrow Wilson was de eerste die gebruikmaakte van een Cadillac. The Beast, die vanaf Schiphol over de A4 naar Den Haag zal rijden, heeft de Cadillac stijlkenmerken, zowel aan de buitenkant als in het interieur duidelijk zichtbaar zijn. Veel designdetails van de CTS en DTS zijn terug te vinden en belangrijke delen van het interieur zijn met de hand vervaardigd. Hij is voorzien van de meest geavanceerde technologieën en levert topprestaties.

Geheim

Uiteraard zijn veel aspecten van de auto speciaal voor presidentieel gebruik ontworpen. Zoals het grote ‘executive compartment’ met veel zitruimte, een goed zicht naar buiten en ‘mobiele’ kantoorfaciliteiten. De auto is door specialisten ontworpen en daarna zeer uitvoerig getest. Daarbij werd er scherp op gelet dat de specifieke veiligheidsvoorzieningen geheim bleven. Leuk detail: in het donker worden de vlaggetjes op de spatborden speciaal door LED-lampen verlicht.

Categorie:
Blik op 112: