woensdag, 7. mei 2014 - 14:25 Update: 03-07-2014 0:36

Ticheler opvolger Kees Jansma als perschef Oranje

Foto van Bas Ticheler | KNVB
Foto: KNVB
Zeist

Bas Ticheler (41) treedt per 1 augustus bij de KNVB in dienst als perschef van het Nederlands elftal. Dit meldt de KNVB woensdagmiddag.

Ticheler is de opvolger van Kees Jansma die, zoals reeds bekend, na het WK2014 in Brazilië afscheid neemt van de voetbalbond. Bas Ticheler komt in zijn functie als perschef fulltime in dienst voor bureau media & voorlichting van de KNVB in Zeist. Hij wordt daarbij verantwoordelijk voor het mediabeleid rondom het Nederlands elftal en zal in deze rol ook de dagelijkse woordvoering voor Oranje op zich nemen. Daarnaast kent Ticheler in zijn nieuwe functie een ondersteunende en adviserende rol voor bureau media & voorlichting van de KNVB.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB: ,,We zijn erg tevreden met de aanstelling van Bas Ticheler als perschef van Oranje. Ticheler is zonder meer een vakman die zijn sporen in de voetballerij verdiend heeft door middel van zijn werk voor de NOS. Met Kees Jansma hebben we tien jaar fantastisch gewerkt en het was dan ook niet eenvoudig om een opvolger te vinden voor iemand met zoveel ervaring en kennis binnen de voetbalwereld. Ticheler komt fulltime in dienst en zal naast zijn vaste taken voor het Nederlands elftal ook een ondersteunende en adviserende rol hebben bij bureau media & voorlichting in Zeist."

Bas Ticheler, over zijn aanstelling: ,,Ik ben ongelooflijk blij met deze uitdaging. Als verslaggever van de NOS heb ik het Nederlands elftal jarenlang vanaf de buitenkant bekeken, maar ik heb altijd de wens gehad ooit eens onderdeel te zijn van het team rond Oranje. Ik ben heel gelukkig dat de KNVB mij de kans en het vertrouwen geeft dat te gaan doen. Het is een zeer gevarieerde en uitdagende baan en daar verheug ik mij enorm op."

Bas Ticheler (Losser, 14 mei 1972) studeerde journalistiek en geschiedenis aan de Hogeschool Utrecht. Hij startte zijn journalistieke carrière in 1991 bij de lokale Omroep Utrecht. Een half jaar later werd hij verslaggever bij de regionale zender RTV Utrecht. In 1995 ging Bas Ticheler aan de slag voor de NOS als verslaggever/commentator van het radioprogramma NOS Langs de Lijn, waar hij in 2000 in vaste dienst trad. Ticheler verzorgde in deze periode de verslaggeving van het betaald voetbal en het Nederlands elftal voor zowel radio als televisie.

Categorie: