dinsdag, 7. januari 2014 - 12:47 Update: 03-07-2014 0:45

Tieners op schoolfeest aanhoudingen voor drugsgebruik

Foto van XTC-pil met PMMA | NFI
Foto: NFI
Emmeloord

De recherche van Emmeloord heeft drie jongens (16, 17 en 19 jaar) aangehouden op respectievelijke verdenking van betrokkenheid van de verkoop van xtc-pillen en benadelen gezondheid.

Op 20 december vond in een horecagelegenheid in Marknesse, een schoolfeest plaats voor de bovenbouw en examenklassen van een Emmeloordse Middelbare School. Voorafgaande aan het besloten feest bleek dat enkele meisjes van een leeftijdsgenoot, een aantal xtc-pillen hadden gekocht. Op het feest werden de pillen ingenomen.

Onwel wording

Tijdens het feest werden in eerste instantie twee meisjes onwel. Eén van hen ging zelfs voor korte tijd ‘out’ waarvoor een ambulance werd gealarmeerd. Zij werd voor medische controle overgebracht naar een ziekenhuis. Kort hierna werden nog twee meisjes onwel. De tieners zijn door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld.

Drie arrestaties na politieonderzoek

De politie startte een onderzoek en hield op donderdag 2 januari een 17-jarige jongen uit Ens aan voor overtreding van de Opiumwet. Het onderzoek leidde vervolgens naar een tweede verdachte. Deze tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Kraggenburg, werd op vrijdag 3 januari aangehouden. Tenslotte werd op maandag 6 januari een derde verdachte, zijnde 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats, in Zwolle aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de partydrugs niet op het feest of in de horecazaak zijn verkocht.

Schoolleiding

De school werkte nauw en betrokken samen met de politie, de jeugdagent, de horecagelegenheid en de gemeente. De school benaderde ook ouders en gaf feedback aan de leerlingen. De recherche stelt een strafdossier samen die na afronding aan justitie wordt overhandigd.

Provincie: