dinsdag, 9. september 2014 - 13:35 Update: 09-09-2014 18:02

Tipgeld van 15.000 euro liquidatie 48-jarige kok Zwolle

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip liquidatie Zwolle
Foto: Politie
Zwolle

De politie tast nog in het duister over de moordaanslag op de 48-jarige Zwollenaar Robert Voorhorst op woensdag 3 september in Zwolle.

De zaak zal komende dinsdagavond 9 september aan de orde komen in het programma Opsporing Verzocht. Robert Voorhorst werd op woensdagochtend 3 september rond 05.45 uur nadat hij in zijn auto was gestapt met een automatisch wapen beschoten op de Akkerbergstraat. Zijn auto kwam hierna tot stilstand in de tuin van de overburen. Korte tijd later overleed hij aan zijn verwondingen.

Onderzoek
Direct na het schietincident werd een TGO (TGO = Team Grootschalige Opsporing) van 25 politiemensen geformeerd. Hierbij werd o.a. een uitgebreid buurtonderzoek gehouden waarbij inmiddels diverse mensen werden gehoord. Daarnaast werden er, naar aanleiding van de berichtgeving in de media, inmiddels zo’n 10 tips doorgegeven. Naast het buurtonderzoek wordt er ook forensisch onderzoek verricht.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 15.000 euro uitgelooft voor de gouden tip in deze zaak. 

Motief
Naar aanleiding van de bevindingen van het rechercheteam worden verschillende scenario’s opgesteld. Hierbij wordt ook bekeken of er mogelijk sprake kan zijn geweest van een persoonsverwisseling. Mensen die meer informatie kunnen aanreiken over het mogelijke motief voor deze aanslag worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Auto
In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen diverse vragen aan de orde komen. Ook zullen er bewakingsbeelden worden getoond. Op deze beelden is een auto te zien die mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident. Deze auto is vlak na het schietincident in de buurt vastgelegd door een bewakingscamera. Indien deze auto niet betrokken is geweest bij het schietincident, kan de bestuurder ervan een belangrijke getuige zijn. De politie wil graag weten wie deze auto herkent.

Provincie:
Blik op 112: