maandag, 25. augustus 2014 - 16:39 Update: 25-08-2014 16:43

Toornstra krijgt 28: 'Feyenoord was altijd al mijn club'

Toornstra krijgt 28: 'Feyenoord was altijd al mijn club'
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De kogel is door de kerk. Jens Toornstra is speler van Feyenoord. De 25-jarige middenvelder ondertekende zojuist een vierjarig contract in De Kuip.

Hij gaat in de Maasstad spelen met rugnummer 28. De tweevoudig Oranje-international is afkomstig van FC Utrecht, dat een bedrag van bijna vier miljoen euro voor hem incasseert. "We zijn heel blij met de komst van Jens Toornstra", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de website van de club.

"Hij is een allround middenvelder, die op verschillende posities uit de voeten kan en beschikt over veel scorend vermogen. Bovendien kan hij dankzij zijn traptechniek van toegevoegde waarde zijn in dode spelsituaties. Hij is een speler die past bij Feyenoord, zowel qua mentaliteit als qua voetballend vermogen. We hebben er veel vertrouwen in dat Toornstra zich bij ons nog verder kan ontwikkelen."

"Ik ben heel trots om voor zo'n grote en mooie club te mogen spelen", meldt Toornstra op het digitale huis van de Rotterdammers. "De overgang naar Feyenoord komt op een goed moment voor mij, ik was toe aan een stap hogerop. Feyenoord is bovendien vanaf jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan."

Toornstra kwam dit seizoen in twee competitiewedstrijden in actie voor FC Utrecht, waarin hij één doelpunt maakte. Het afgelopen seizoen was de in Alphen aan den Rijn geboren speler twaalf keer trefzeker in 34 competitiewedstrijden. Tot dusver heeft Toornstra in totaal 158 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam, waarin hij 34 doelpunten maakte.

Categorie:
Provincie: