dinsdag, 14. januari 2014 - 11:06 Update: 03-07-2014 0:44

Trainersfunctie past perfect bij Seedorf

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Clarence Seedorf tekent donderdag naar alle waarschijnlijkheid een contract bij AC Milan en gaat daar aan de slag als hoofdtrainer

Heel verrassend is zijn overstap naar het trainersvak niet.

Seedorf speelde de laatste anderhalf jaar bij Botafogo en al snel werd duidelijk waar de toekomst van de oud-international lag. Hij nam de jongere spelers op sleeptouw, niet alleen binnen de lijnen, maar ook buiten het veld om. Hij was nadrukkelijk aanwezig, motiveerde zijn ploeggenoten en als het nodig was, liet hij zich ook kritisch uit.

"Dat is niets persoonlijks, Maar in het voetbal draait alles nu eenmaal om rendement. Daarvoor moet alles opzij", legt Seedorf uit aan het AD. Hij zit dan ook regelmatig met een Ipad aan de ontbijttafel bij de Braziliaanse club. Hierop laat hij spelsituaties zien aan zijn medespelers, die vervolgens op het trainingsveld verder geperfectioneerd worden.

En zijn ploeggenoten kunnen de hulp van Seedorf prima waarderen, zo blijkt uit de woorden van oud-Feyenoorder André Bahia. "Hij heeft met zijn ervaring, klasse en beschaafde voorkomen de club weer glans en dynamiek gegeven. Door zijn houding heeft hij in het Braziliaanse voetbal respect afgedwongen."

Categorie: