dinsdag, 20. mei 2014 - 21:20 Update: 03-07-2014 0:36

Trofee voor schaatsbroers Michel en Ronald Mulder

Foto van schaatsbroers Michel en Ronald Mulder | Archief NOS
Foto: Archief NOS
Arnhem

De schaatsbroers Michel en Ronald Mulder hebben dinsdag tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF de Pahud de Mortanges Trofee in ontvangst genomen. Dit meldt NOC*NSF dinsdagavond.

Deze trofee wordt in een Olympisch jaar uitgereikt aan de meest voorbeeldige sporter of sportploeg.

De Pahud de Mortanges Trofee is een wisseltrofee en wordt sinds 1972 door NOC*NSF uitgereikt en dit jaar aan de tweeling Michel en Ronald Mulder. Michel Mulder veroverde tijdens de Olympische Spelen in Sochi bij het langebaanschaatsen goud op de 500 meter en brons op de 1000 meter. Ronald Mulder veroverde toen brons op de 500 meter.

Bolhuis: “Bij deze prijs gaat het om de Olympiër en in dit geval Olympiërs die qua uitstraling, aanwezigheid, vertegenwoordiging van Nederland en qua prestatie uitzonderlijk zijn. En ze hebben zich op een fantastische manier tijdens de Olympische Spelen in Sochi geëtaleerd.”

Over Pahud de Mortanges
Charles Pahud de Mortanges was tot 2004 Nederlands meest succesvolle deelnemer aan de Olympische Spelen ooit. Tijdens drie Olympische Spelen (1924, 1928 en 1932) veroverde hij als military-ruiter in totaal vier gouden en één zilveren medaille. Later was hij voorzitter van het NOC en lid van het IOC.

Categorie:
Tag(s):