woensdag, 8. januari 2014 - 20:02 Update: 03-07-2014 0:45

Twee arrestaties in groot onderzoek hennepcriminaliteit

foto van hennepkwekerij | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Twee Utrechters, 30 en 31 jaar, zijn dinsdag in een groot rechercheonderzoek naar hennepcriminaliteit aangehouden.

Uit een lopend rechercheonderzoek naar illegale hennepteelt eind 2013, stuitte de recherche op meerdere verdachten en een vermoedelijke criminele organisatie. Onder leiding van een officier van justitie zette de recherche het onderzoek voort. Al snel kwam het onderzoeksteam onder andere op meerdere hennephokken in de provincie Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Hennepkwekerijen, drooghok, kilo’s hennep en wapens

Dinsdagochtend viel de recherche met ondersteuning van specialisten van de Landelijke Eenheid en Defensie, op tien locaties in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht panden binnen. Hierbij werden twee verdachten uit Utrecht aangehouden. Bij de zoekingen die direct na de inval volgden, werden onder meer verschillende wapens aangetroffen en in beslag genomen. Op één locatie werd een speciale hennepdrogerij ontdekt en vervolgens ontmanteld en vernietigd. Op nog enkele andere plaatsen werden in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden meer dan 1100 planten vernietigd. Op één van de locaties werden enkele kilo’s aan kant en klare hennep in beslag genomen.

Ondersteuning defensie

Specialisten van Defensie hebben het onderzoeksteam op sommige locaties ondersteund met speciale apparatuur. Het gaat om zoekapparatuur die op verschillende manieren moeilijk bereikbare plaatsen kan onderzoeken en scannen.

Onderzoek duurt voort

Het onderzoeksteam zet het onderzoek voort. De aangehouden mannen worden verdacht van overtreding Opiumwet, witwassen van crimineel geld, overtreding van de wet wapens en munitie. De recherche sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Status van het onderzoek

Gelet op de status van het onderzoek is het niet mogelijk om meer details bekend te maken.

Provincie: