woensdag, 12. november 2014 - 16:00 Update: 12-11-2014 16:09

Twee arrestaties rond vogeldiefstal Avifauna

Twee arrestaties rond vogeldiefstal Avifauna
Foto: Avifauna
Alphen aan den Rijn

Dinsdag heeft de politie een 20-jarige man uit Oss en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden in verband met de diefstal van vogels bij Avifauna in Alphen aan den Rijn. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

De recherche doet ook onderzoek naar andere diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarbij deze twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie doet verder onderzoek.

Diefstal uit kooien Avifauna

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur is in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen, waaronder toekans, diverse soorten neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, koningsglansspreeuwen en Dumont Beo’s. Alle vogels zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot. De dieven zijn vermoedelijk enkele uren bezig geweest.

Teruggevonden

De recherche startte direct een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket, waarbij zij nauw samenwerkt met het team Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Waren Authoriteit (Ministerie van Economische Zaken). Terwijl het onderzoek in volle gang was, werden eind september in Nijmegen een Reuzentoerako en een geelwangneushoornvogel teruggevonden.

De zeldzame Reuzentoerako heeft het niet overleefd. In Den Bosch werd een tok aangetroffen in een achtertuin en overgebracht naar Avifauna. Vrijdag 10 oktober werden in een schuur in Den Bosch 14 van de gestolen vogels aangetroffen, waarvan een aantal in zeer slechte conditie waren en één overleden bleek te zijn. Zij zijn direct overgebracht naar Avifauna.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):