donderdag, 20. maart 2014 - 14:42 Update: 03-07-2014 0:40

Twee mannen aangehouden verdacht van betrokkenheid dood Tamara

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Berghem

Dinsdag 18 maart 2014 heeft de politie twee aanhoudingen gedaan in de zaak van de dood van de 30-jarige Tamara Plehn uit Berghem.

Het betreft een 34-jarige inwoner uit Dordrecht die in het Huis van bewaring in Rotterdam is aangehouden en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij werd in Diemen aangehouden

Onderzoek
De vrouw werd op donderdag 28 maart 2013 bij de toegang van een appartementencomplex aan Het Reut doodgeschoten. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Uit dat onderzoek bleek de vermoedelijke betrokkenheid van de nu aangehouden verdachte. Hij werd in opdracht van de officier van justitie opgepakt. De politie deed onder andere uitgebreid technisch onderzoek, hoorde veel getuigen, kamde met de mobiele eenheid de omgeving uit, deed buurtonderzoek en hield een passantenonderzoek waarbij een lichtkrant werd ingezet.

Eerdere aanhoudingen
Tijdens dit onderzoek zijn al eerder twee mannen aangehouden en weer in vrijheid gesteld. Ze blijven echter wel verdachten in deze zaak.

Stap
Het rechercheteam denkt met deze aanhoudingen een belangrijke stap voorwaarts te hebben gezet in de goede richting om dit misdrijf op te lossen. Meerdere aanhouding kunnen dan ook niet uitgesloten worden.

Provincie:
Tag(s):