dinsdag, 9. september 2014 - 22:59 Update: 10-09-2014 14:58

Tweede verdachte aangehouden in zaak filmende HGC-trainer. Derde verdachte in beeld.

Man filmt in meisjeskleedkamer hockeyclub HGC
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

In het onderzoek naar het heimelijk filmen van meisjes en vrouwen in de kleedkamer van hockeyclub HGC is op dinsdag 26 augustus een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een man uit Den Haag.

In het belang van het onderzoek kon deze aanhouding niet eerder naar buiten gebracht worden.  

Het strafrechtelijk onderzoek naar de eerder aangehouden 45-jarige man uit Wassenaar werd ingesteld nadat er dvd's zijn gevonden bij de man uit Den Haag. Deze dvd's bevatten heimelijke opnames van de dameskleedkamer van HGC. De Haagse verdachte is een bekende van de 45-jarige verdachte. Er zijn geen aanwijzingen dat hij is te relateren aan HGC of een andere hockeyclub. Bij de Haagse man is tijdens het politieonderzoek ook (inter)nationaal bij de politie bekende kinderporno aangetroffen. Dit materiaal is niet door hemzelf gemaakt en deze beelden zijn dus niet aan de hockeyclubs te relateren.

Daarnaast is er nog een derde verdachte in beeld. In zijn woning zijn ook dvd's met beelden aangetroffen van heimelijke opnames van de hockey kleedkamer. Deze derde verdachte heeft de opnamen ook van de 45-jarige verdachte gekregen. Hij is ook een bekende van de 45-jarige man. Er zijn geen aanwijzingen dat deze derde verdachte te relateren is aan HGC of andere hockeyclubs.

Of er sprake is van nog verdere verspreiding blijft voorwerp van onderzoek. Er zijn nog steeds geen aanwijzingen dat het materiaal via internet is verspreid. 
De 45-jarige man en de Haagse verdachte zitten nog vast.

Deze informatie is vanavond op de bijeenkomst bij HGC voor het eerst gedeeld.

Provincie: