dinsdag, 5. augustus 2014 - 16:33 Update: 05-08-2014 16:37

Uit Maassluis gestolen snackwagen teruggevonden in Terheijden

snackwagen, loods
Foto: fbf
Terheijden

Maandagavond is in een loods in het Brabanste Terheijden de snackwagen teruggevonden die zaterdagavond in Maassluis was gestolen.

De politie heeft drie verdachten aangehouden.

De snackwagen en zijn 70-jarige eigenaar kwamen na de diefstal veelvuldig in het nieuws, waaronder bij Hart van Nederland. Vlak na deze uitzending, even voor half twaalf maandagavond, zagen alerte burgers in een loods aan het Molenpad in Terheijden de snackwagen staan, die zij herkenden uit het item in Hart van Nederland. Zij legden contact met de eigenaar die de politie alarmeerde.

Aanhoudingen

Agenten troffen in de loods inderdaad de bewuste snackwagen welke volledig gedemonteerd was. Om verdachten te kunnen aanhouden, hebben agenten gepost bij de loods. Omstreeks 8.30 uur arriveerde een eerste verdachte bij de loods. Nadat hij de loods binnen ging, is hij aangehouden en over-gebracht naar een politiebureau. Agenten namen hun post weer in omdat het vermoeden bestond dat er meerdere verdachten waren. Omstreeks 10.00 uur kwamen nog twee mannen aan bij de loods. Ook zij betraden het pand waarop zij zijn aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Bergen op Zoom, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom en een 48-jarige man uit Spijkenisse.

Diefstal

De snackwagen was zaterdagavond weggenomen aan de Zwarte Zee in Maassluis. Agenten werden omstreeks 23:18 uur op straat aangesproken dat door de eigenaar die er net achter was gekomen dat zijn snackwagen was ontvreemd vanaf de parkeerplaats bij zijn bedrijf gevestigd aan de Zwarte Zee. Om 17:00 uur had hij de wagen daar nog zien staan, maar toen hij om 23:00 uur nog even bij het bedrijf ging kijken, zag hij dat de wagen weg was.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):