woensdag, 5. maart 2014 - 11:02 Update: 03-07-2014 0:41

Update: Ook Pellè accepteert schorsing van vier duels

Foto embleem Feyenoord | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Tot 12.00 uur vandaag (woensdag) had Feyenoord de kans om te reageren op het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Maar technisch directeur Martin van Geel heeft laten weten dat het akkoord gaat met de vier wedstrijden schorsing van Graziano Pellè.

De 28-jarige clubtopscorer van Feyenoord komt pas op 6 april in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk weer in actie. "Deze strafmaat hadden wij wel verwacht", stelt Van Geel in AD Sportwereld. De Italiaanse aanvalsleider, dit seizoen al goed voor twintig treffers, gaf zondag een elleboogstoot in een duel met Joël Veltman tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Het incident ontging scheidsrechter Bjorn Kuipers, maar tv-beelden wezen alsnog de ernst uit. Pellè mist de competitieduels met FC Groningen (uit), sc Heerenveen (thuis), Go Ahead Eagles (thuis) en Heracles Almelo (uit). Dat hij ook de laatste wedstrijd gedwongen moet toekijken, heeft Pellè te wijten aan de kopstoot die hij op 27 oktober uitdeelde in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-2) aan Mike te Wierik.

Het duel voorwaardelijke schorsing dat hij voor dat vergrijp had gekregen, werd toegevoegd aan het schikkingsvoorstel. Dat geldt niet voor de voorwaardelijke schorsing die was opgelegd voor zijn wangedrag in de catacomben bij FC Twente. Het trappen tegen een dug-out, reclamebord en camerastatief valt volgens de strakke regelgeving in Zeist in een andere categorie en zo wordt de spits die extra straf in elk geval bespaard.

"De club heeft Graziano geadviseerd om de straf te accepteren", vervolgt Van Geel. "Toen duidelijk werd dat er een schikkingsvoorstel zou komen, waren we ongeveer uitgegaan van deze strafmaat. Ook omdat hij nog een voorwaardelijke straf achter zijn naam had staan na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Heracles."

De twee duels schorsing, die Feyenoord de aanvaller maandagochtend al had opgelegd, vallen binnen de straf van de aanklager. Pellè diende maandag ook zijn aanvoerdersband al in te leveren. Jordy Clasie is nu de nieuwe captain.

UPDATE, 10.43 uur:

Ook Pellè is akkoord met het schikkingsvoorstel. Feyenoord moet het definitief vier duels zonder haar aanvalsleider doen.

Categorie:
Tag(s):