maandag, 27. oktober 2014 - 9:43 Update: 27-10-2014 10:41

Utrechtse serieverkrachter maandag voor de rechter

Utrechtse serieverkrachter vandaag voor de rechter
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

De 51-jarige Utrechtse serieverkrachter Gerard T. staat vandaag, maandag 27 oktober 2014, voor het eerst terecht voor de rechtbank in Utrecht.

T. werd 16 juli aangehouden in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter. Op basis van DNA-onderzoek is komen vast te staan dat drie van de feiten, die op dit moment worden toegeschreven aan de Utrechtse serieverkrachter, in verband kunnen worden gebracht met deze persoon.

De Nieuwegeiner T. werd begin dit jaar veroordeeld voor fietsendiefstal. Begin juni heeft hij DNA moeten afstaan in het kader van de Wet DNA Veroordeelden. Op 15 juli maakte het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) bekend dat er een hit was op drie feiten die alle drie worden toegeschreven aan de serieverkrachter.

Twee zaken betreffen verkrachtingen in 1995, één betreft een verkrachting in 2001.

Terugkijkend is vastgesteld dat deze verdachte op twee momenten in het onderzoek in beeld is gekomen. Beide malen is onderzoek verricht naar deze man.

Verdachte is indertijd gevraagd vrijwillig DNA af te staan voor een DNA-onderzoek. Hij heeft daar toen niet aan mee willen werken. Op basis van de toen beschikbare onderzoeksgegevens kon hij niet als verdachte worden aangemerkt. Gedurende het onderzoek is hij echter altijd subject gebleven, net als 2600 anderen.

Provincie: