donderdag, 24. april 2014 - 15:03 Update: 03-07-2014 0:37

Vak 410 bereidt kort geding voor tegen Ajax

Foto van Ajax logo Arena | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Leden van Ajax-supporters Vak 410 hebben plannen om een kort geding tegen Ajax aan te spannen omdat zij weg worden gehouden bij de wedstrijd Heracles - Ajax. Dit zegt advocaat Christiaan Visser tegenover het AD.

Reden voor Ajax om Vak 410 uit te sluiten is het vuurwerkincident tijdens de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Kuip. In eenste instantie zouden alleen de supporters die tijdens de wedstrijd aanwezig waren worden geweerd, maar Ajax heeft besloten om alle leden van Vak 410 de toegang in Almelo te weigeren. 

Christiaan Visser stelt dat dit onrechtmatig is. 'Nu straf je mensen die niet eens in de Kuip aanwezig waren. Dat kan niet. Het zou bij wijze van spreken logischer zijn om alle Ajax-fans te straffen die in Rotterdam aanwezig waren.'

Vak 410 bestaat uit Ajax-supporters die in de Arena in de vakken 424 en 425 zitten. Het gaat hier om 1500 tot 2000 Ajax-fans. Volgens een woordvoerder van Ajax zijn er dit seizoen al de nodige dingen gebeurd met deze supporters. 

De kans is aannemelijk dat er vandaag een dagvaardig wordt gemaakt, waarna het oordeel van de recht zal worden gevraagd.