dinsdag, 18. maart 2014 - 16:08 Update: 03-07-2014 0:40

Vakkanjerswedstrijd op Thamen in Uithoorn met uitblinker Jelle

Foto van Vakkanjers in Uithoorn | FBF
Foto: fbf
Foto van Vakkanjers in Uithoorn | FBF
Foto: fbf
Foto van Vakkanjers in Uithoorn | FBF
Foto: fbf
foto van Jelle Vakkanjers | fbf
Foto: fbf archief
Uithoorn

De Junior Vakkanjers van het Calvijn College uit Krabbendijke hebben vandaag de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden in Uithoorn gewonnen.

Met hun zelfgebouwde amfibievoertuig pakten de derde- en vierdejaars vmbo-talenten een ticket naar de nationale finale. Die is aanstaande vrijdag in de Fokker Terminal in Den Haag. Zilver en brons was er voor het Technisch College in Velsen. Bij de Junior Vakkanjers Instalektro pakte het Martiunus College uit Grootebroek voor Installatietechniek en het Technisch College Velsen de eerste plaats.

Wethouder Ria Zijlstra, gemeente Uithoorn, reikte de prijzen uit.

Bij gastheer RK Scholengemeenschap Thamen verschenen aanstormende techniektalenten van tien vmbo-scholen aan de aftrap. Inzet: een plek in de nationale finale. In de aanloop naar de regiofinale bouwden de teams hun eigen amfibievoertuig, dat ze in Veenendaal ‘pimpten’ met door de jury voorgeschreven aanpassingen. Een testrit en -vaart maakten ook deel uit van de jurering.

De Junior Vakkanjers Instalektro kwamen ook in actie in de regiofinales. Zij werkten in duo’s aan een mobiele werkplaats voor de amfibievoertuigen van de Junior Vakkanjer-teams. Zo ‘groen’ mogelijk: ze installeerden bijvoorbeeld een zonneboiler voor duurzaam warm water.

Finale
Er zijn in totaal zes regiofinales van de Junior VakkanjerWedstrijden. De beste Junior Vakkanjers strijden aanstaande vrijdag in de finale om de Nederlandse titel. De finale is in de Fokker Terminal in Den Haag, tegelijk met de finale van de VakkanjerWedstrijden voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven.

Opmerkelijk

'Een uitblinker', zo noemde de vakjury de prestatie van Jelle van den Berg uit de 4e klas. Op dit moment kent de scholengemeenschap Thamen waar Jelle op school zit geen installatietechniek. De school gaat dat volgend schooljaar als vakpakket wel krijgen. Toch kreeg Jelle, die de vakopleiding elektra volgt, wel de kans om voor de Uithoornse school alvast de installatietechniek te laten zien. Daar had hij slechts een versnelde opleiding van drie uurtjes voor gehad. Van alle deelnemers wist hij de vierde plaats te halen en kreeg daarvoor een prijs en certificaat. 

Provincie:
Tag(s):