donderdag, 14. augustus 2014 - 9:12 Update: 14-08-2014 11:37

'Van Aartsen zal nieuwe protestmars door Schilderswijk niet toestaan'

Geen nieuwe protestmars door Schilderswijk
Foto: Archief EHF
Den Haag

Burgemeester Jozias van Aartsen zal een nieuwe protestmars door de Schilderswijk in Den Haag niet toestaan.

Komende maand willen betogers uit de wijk een demonstratie houden tegen moslimextremisme, maar Van Aartsen zegt dat de kans op rellen te groot is. Dit hebben bronnen in het Haagse stadhuis aan het AD laten weten, zo schrijft de krant.

De gemeenteraad van Den Haag houdt donderdagavond een spoeddebat over de recente protesten in de Schilderswijk. De protesten zijn erg onrustig verlopen.Tijdens het protest tegen IS afgelopen zondag kon de politie maar net voorkomen dat de demonstranten slaags raakten met IS-sympatisanten. De spanningen in de wijk nemen toe. Omdat de kans op rellen te groot wordt, zal Van Aartsen volgens de Haagse bronnen niet toestaan dat er een nieuwe protestdemonstratie komt, waarbij  betogers door de woonwijk lopen. Waarschijnlijk zal de burgervader dit besluit tijdens het spoeddebat met de gemeente bekendmaken.

De organisatie van de demonstratie die zondag moest worden afgebroken heeft aangekondigd dat zij op 20 september een nieuwe mars wil organiseren. Waarschijnlijk zullen zij dan op last van de burgemeester moeten uitwijken naar het Malieveld.

Provincie: