dinsdag, 12. augustus 2014 - 18:22 Update: 12-08-2014 21:51

Van Gogh Museum verwelkomt nu al miljoenste bezoeker van dit jaar

Miljoenste bezoeker in Van Gogh museum
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Eerder dan voorgaande jaren verwelkomde het Van Gogh Museum dinsdag al de miljoenste bezoeker van het jaar. 'Een mooie mijlpaal aan de vooravond van spectaculaire vernieuwingen in het museum', laat het museum dinsdag weten.

Het Van Gogh Museum heette vandaag de miljoenste bezoeker van het jaar welkom. In vergelijking met de lijn van de afgelopen jaren liggen de bezoekersaantallen voor op schema. Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum: “We hebben tot dusver een zeer succesvol jaar gehad. De tentoonstelling Félix Vallotton: Het vuur onder het ijs heeft meer dan 500.000 bezoekers getrokken en ook De wereld van Van Gogh: Foto’s van Emmy Andriesse is populair. Daarnaast trekt de vaste collectie een aanhoudend aantal bezoekers. Wij zijn heel blij met deze overweldigende belangstelling van kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Ondanks dat de tentoonstellingsvleugel aan het Museumplein - de Kurokawa-vleugel – is gesloten, is het ons toch gelukt om substantieel meer bezoekers dan in 2012 en 2013 te ontvangen. Door goed capaciteitsmanagement met blokuren verspreid over de dag, onze openstelling op de vrijdag- en zaterdagavond en online ticketverkoop lukt het ons om steeds meer bezoekers per dag te ontvangen.”

Grote veranderingen
Verwacht wordt dat de bezoekersaantallen van het Van Gogh Museum ook aankomend jaar zullen groeien: het museum staat aan de vooravond van spectaculaire vernieuwingen. De vaste collectie van het museum vertelt het verhaal van Van Gogh op een nieuwe manier en is vanaf 27 november te bewonderen. Het Van Gogh Museum opent in de zomer van 2015 de deuren van het nieuwe entreegebouw gelegen aan het Museumplein, waardoor er een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw zal ontstaan. Het nieuwe glazen entreegebouw, een architectonisch opvallend gebouw, maakt het mogelijk om nog meer bezoekers te faciliteren.

Museumplein
Frans van der Avert (algemeen directeur Amsterdam Marketing): “Het museumplein, met de nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum en het heropende Rijksmuseum, oefent een enorme aantrekkingskracht uit en trekt een groot aantal museumbezoekers.”