vrijdag, 28. november 2014 - 17:57 Update: 28-11-2014 20:32

Van Rijn heeft regels e-sigaret verder aangescherpt

Van Rijn scherpt regels e-sigaret verder aan
Foto: RVD
Den Haag

De regels voor e-sigaretten zijn door staatssecretaris Martin van Rijn van VWS verder aangescherpt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vrijdagavond.

‘In de Warenwet staan vanaf vandaag een aantal specifieke eisen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, etikettering en reclame. Daarmee wordt bijvoorbeeld geregeld dat er kinderveilige sluitingen moeten zitten op navulverpakkingen met nicotine, dat reclame uitingen geen gezondheidsclaims mogen bevatten en dat duidelijk gewaarschuwd wordt voor de verslavende werking van nicotine’, aldus het ministerie. Van Rijn is deze wetswijziging gestart toen uit onderzoek van NVWA en RIVM bleek dat er extra maatregelen nodig waren.

Van Rijn:’Mensen moeten heel duidelijk weten waar ze aan toe zijn als ze een e-sigaret gebruiken. Deze nieuwe regels konden we het snelst invoeren maar moeten echt worden gezien als een eerste stap. Ondertussen werken we – via een wijziging van de Tabakswet – door aan de invoering van nog strengere regels over e-sigaretten die we in Europa hebben afgesproken. En een leeftijdsgrens van 18 jaar. Zo kunnen we jongeren beter beschermen tegen de schadelijke effecten van nicotine. Bovendien laat ik nader onderzoek doen naar de gezondheidseffecten van e-sigaretten. Dat verschijnt in de eerste maanden van 2015. Eventuele nieuwe inzichten uit dat onderzoek kunnen leiden tot extra stappen.’

 

Categorie:
Provincie: