maandag, 17. maart 2014 - 9:54 Update: 03-07-2014 0:40

Vd Kerkhofjes: Typisch dat het weer PSV overkomt

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF

(ElfVoetbal) Het geheim van het huidige PSV, dat al zeven overwinningen op rij heeft geboekt?

 "Ji-Sung Park natuurlijk. Hij verricht ontzettend veel werk en om hem draait het op het middenveld."

Dat vertelde René van de Kerkhof zojuist op Omroep Brabant. In het wekelijkse maandagochtendgesprek nam hij met tweelingbroer Willy weer het afgelopen speelweekend door en dan met name de prestaties van PSV. Willy had een heerlijke wedstrijd gezien zaterdagavond, waar de Eindhovenaren met 1-2 afrekenden bij Vitesse.

"Een wedstrijd op het scherpste van de snede. Met veel inzet, die terecht werd gewonnen", zie hij. René constateerde ook dat de achterhoede steeds beter functioneert. "Ook Jetro Willems begint steeds beter te spelen. Hij mag weer langzaam gaan kijken naar het Nederlands elftal." Al wilde René zeker ook de arbitrage aanhalen.

"Erg jammer dat zo'n Renato Ibarra weer een speler van PSV uit het veld slaat. Daar moeten scheidsrechters beter opletten. Het was duidelijk te zien. Ibarra mag wel vier weken naar de kant. Het is typisch dat het weer PSV overkomt. Thuis wordt Stijn Schaars uit de wedstrijd geschopt door Mike Havenaar. Nu opnieuw. Erg jammer. We hebben in ieder geval drie punten en dat is het belangrijkst."

De strafschop, waaruit de winnende treffer van Memphis Depay voortkwam, vond Willy terecht. "Het was een moeilijk moment, maar Willems maakt een goede actie. Hij (Jan-Arie van der Heijden, red.) heeft zijn rechterhand op de grond staan en is uit balans. Hij raakt de bal daarna met opzet. Een terechte strafschop."

Categorie:
Tag(s):
psv