donderdag, 18. december 2014 - 8:59 Update: 18-12-2014 10:49

Veel ongevallen tijdens spits. Kettingbotsing A20 met vijftien auto's

Het is een zeer drukke donderdagochtend spits
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Het is een zeer drukke donderdagochtendspits. Rond 08:16 uur stond er al 330 kilometer file, zo meldt de VID. Op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van Moordrecht zijn donderdag tijdens de spits vijftien auto's op elkaar gereden.

Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. Wel is er veel blikschade. Door het ongeluk ontstond er een file van ruim achttien kilometer. Omdat de rechterbaan is afgesloten ondervindt het verkeer nog altijd veel hinder.  

Meer lange files

Niet alleen op de A20 staat het verkeer vast. Ook op andere wegen in ons land is het aansluiten. Rond 08:16 uur stond er al 330 kilometer file, zo meldt de VID.

De drukte wordt mede veroorzaakt door de vele ongevallen. Een ongeval op de A1 Hengelo - Apeldoorn zorgt geruime tijd voor een afsluiting van de linkerrijstrook ter hoogte van het knooppunt Beekbergen, de vertraging voor het verkeer ligt daar rond een half uur. 

Een vrachtwagen met pech zorgt voor de meeste vertraging deze ochtend: Op de A28 Zwolle - Utrecht staat voor Leusden-Zuid 23 kilometer file. De vrachtwagen is waarschijnlijk pas om 09:00 uur op weg geholpen. 

Een ongeval op de A50 Zwolle - Apeldoorn is de oorzaak van de 14 kilometer file voor Apeldoorn-Noord, en ook de A67 Venlo - Turnhout heeft 14 kilometer file te verwerken na een ongeval tussen Asten en Leenderheide. 

Er blijven ongelukken gebeuren. Op de A2 Utrecht - Den Bosch staat 10 kilometer file tussen Waardenburg en Zaltbommel, ook de kijkersfile bedraagt 10 kilometer. 

Op de A4 richting Delft t.h.v. Zoeterwoude-Rijndijk gebeurde ondertussen een ongeval met 2 busjes en een personenauto. De filelengte loopt ook hier snel op. Bij veel ongevallen is sprake van letsel, dit zorgt ervoor dat rijstroken langer afgesloten blijven en filelengtes oplopen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):