zondag, 27. april 2014 - 10:30 Update: 02-12-2014 16:33

Veel tumult over handbil-incident Amstelveense burgemeester

foto van bilincident Maxima | Youtube
Foto: fbf archief
Amstelveen

Burgemeester Fred de Graaf is flink in de verlegenheid gebracht na het verschijnen van een filmpje waarop zijn linkerhand rust op de rechter bil van koningin Maxima. Het filmpje werd zaterdag in Amstelveen gemaakt tijdens Koningsdag.

"Hij grijpt gewoon haar bil!" was de reactie van de filmer Kevin P. Roberson die in Amstelveen tussen het publiek dit filmfragment wist vast te leggen. De maker plaatste het op 39 seconde durende filmpje op YouTube.

Op het filmpje is te zien hoe de Amstelveense burgemeester De Graaf zijn hand onschuldig en goedbedoeld op de rug van Maxima legt die voorover leunt om het publiek langs de zijlijn gedag te zeggen. Maar dan zakt de hand van de burgemeester langzaam naar beneden en eindigt op de koningin haar rechter bil.

Menig media schrijft vandaag over het 'incident'. Zo kopte RTL Nieuws: "Oh burgemeester, wat doet u nu?!" en kopte GeenStijl: "Burgemeester grijpt Maxima bij reet". Tegenover de NOS laat de burgemeester De Graaf zelf in een reactie weten: zich niet in de beelden te herkennen. "Het is niet iets dat ik me herinner en al helemaal niet iets dat ik bewust zou doen. Ik weet heel goed dat dit niet hoort."

De Graaf claimt zelfs dat op de beelden moeilijk te zien is of er sprake is van aanraking. Er kan volgens hem tussen zijn hand en de billen van Maxima "een centimeter afstand zitten". Ook wijst de burgemeester erop dat er is geknipt in de beelden.

Provincie:
Tag(s):