dinsdag, 2. december 2014 - 11:48 Update: 02-12-2014 17:01

Veiling kleinste pistool ter wereld

Kleinste pistool ter wereld onder de hamer
Amsterdam

Komende donderdag wordt tijdens een antieke wapenveiling bij online veilinghuis Catawiki een bijzonder pistool geveild.

Het gaat waarschijnlijk om het kleinste pistool ooit gemaakt. Het pistool is een 6 schots revolver uit 1870 van iets meer dan 4 cm lang. Tot op heden was volgens Guiness World Records het kleinste pistool 5,5 cm lang. Het pistool dat deze week onder de hamer komt is dus een stuk kleiner. Het pistool werkt net zoals een pistool van normaal formaat. De verwachting is dat het pistool ongeveer 2.000 euro zal opbrengen.

België

Volgens veilingmeester Pierre De Breucker gaat het om een zeer zeldzaam pistool. ''Deze mini pistolen werden tussen 1850 en 1880 in België gemaakt door Luikse wapenmeesters. Ze worden ook wel "pièce de maîtrise" genoemd en dienden om het niveau der bekwaamheid van een maker te bewijzen. Er zijn veel van deze kleine revolvers bekend, maar zo klein als deze heb ik nog nooit gezien'', aldus De Breucker.

De Breucker verwacht dat er druk op het pistool geboden gaat worden. ''Er zijn overal ter wereld verzamelaars van antieke revolvers. Dit pistool zou het topstuk in hun verzameling kunnen worden. Juist ook omdat het pistool in perfecte conditie is en ook nog eens in het originele 150 jaar oude kistje zit''. De veiling van dit unieke pistool sluit op donderdagavond 4 december vanaf 20:00 uur. 
 

Categorie:
Tag(s):