dinsdag, 12. augustus 2014 - 22:42 Update: 13-08-2014 12:21

Verdacht pakketje in Haagse taxi blijkt loos alarm

Verdacht pakketje in Haagse taxi blijkt loos alarm
Foto: SXC
Den Haag

De politie zette dinsdagmiddag de Hofweg korte tijd af in verband met de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek bleek dit al snel loos alarm te zijn.

In de omgeving hielden agenten een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Rond 14.00 uur meldde een taxichauffeur bij de politie dat een passagier een pakketje bij hem had achtergelaten in zijn voertuig. De passagier was weggerend zonder te betalen en zonder zijn bagage. Daarbij riep de man nog iets onverstaanbaars.

De chauffeur vertrouwde het niet en nam het zekere voor het onzekere door de politie te bellen over het verdachte pakket. Agenten onderzochten het pakketje en zetten de omgeving af voor onderzoek. Hierdoor was het openbaar vervoer voor korte tijd gestremd.

Nadat bleek dat de inhoud van het pakketje ongevaarlijk was, werd de afzetting direct opgeheven. In de omgeving zagen agenten een man lopen die voldeed aan het signalement van de passagier. Omdat hij de taxirit niet betaalde, is hij aangehouden wegens oplichting. De taxichauffeur deed aangifte.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):