zondag, 6. juli 2014 - 11:40

Verdachte mishandeling vlucht ambulance in

Ambulance
Foto: Archief MV
Eindhoven

Zondagmorgen 5 juli is een verdachte aangehouden van een mishandeling. De man was een ambulance ingevlucht en werd belaagd door familie van het slachtoffer.

Op zondag 6 juli 2014 om 2.30 uur belde een man naar het Gemeenschappelijk Meldcentrum dat hij een ambulance nodig had. Hij zou gewond zijn en verscholen zitten in de bosjes van de Doctor Berlagelaan. Een ambulance spoedde zich naar die locatie.

Mishandeling
Korte tijd daarna kwam een politieauto de wijk ingereden. Ze werden aangesproken door een vrouw, een bewoonster van de Doctor Berlagelaan. Ze vertelde dat ze met haar zoons, op zoek was naar haar ex-man omdat die haar geslagen had. Haar ex was gevlucht. De agenten zagen in de straat een ambulance staan en reden daar heen. Op dat moment werd de ambulance omsingeld door de vrouw, haar zonen en nog enkele familieleden. Er werd hard op de ruiten geslagen. De agenten die dachten dat het ambulancepersoneel belaagd werd sloegen groot alarm. Binnen korte tijd waren er extra politie-eenheden ter plaatse.

Gevlucht
Toen bleek dat de melder, tevens verdachte, op het moment dat de ambulance de straat in was komen rijden uit de bosjes was gekomen. Maar toen hij in de straat liep wilde het slachtoffer en haar familie verhaal halen. Hij vluchtte de cabine van de ambulance in en sloot de deuren. Het ambulancepersoneel zat toen niet meer in hun auto en werden ook niet belaagd. De politie heeft de verdachte, een 48-jarige Eindhovenaar, uit zijn benarde positie ontzet en hem aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht. De zaak wordt verder onderzocht.

Provincie:
Blik op 112: