donderdag, 2. oktober 2014 - 10:52 Update: 02-10-2014 12:15

Verdachte uit Zeist niet de Utrechtse serie-aanrander

Opgepakte aanrader niet de Utrechtse serie-aanrander
Foto: Archief FBF
Utrecht

De 26-jarige man uit Zeist die ervan verdacht wordt op zondag 28 september in Utrecht een 19-jarige vrouw uit Amsterdam te hebben aangerand, zal hiervoor morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat de eerdere aanrandingen in de Utrechtse binnenstad niet in verband kunnen worden gebracht met deze verdachte. Dat meldt het OM.

Op zondag 28 september kon de politie de 26-jarige man aanhouden nadat bekenden van het slachtoffer de politie hadden gealarmeerd. Het incident vond plaats rond 7.00 uur op het Janskerkhof. Hoewel de toedracht van dit zedenfeit en het signalement niet overeenkwamen met de eerdere aanrandingen in de Utrechtse binnenstad, is er snel een DNA-profiel van dezeverdachte verkregen en vergeleken met het DNA-profiel van de drie eerdere aanrandingen in de binnenstad.

Inmiddels is vast komen te staan dat het DNA-profiel van de 26-jarige verdachte niet overeenkomt met het profiel van de man aan wie de eerdere drie aanrandingen worden toegeschreven. Deze vonden plaats op 14 juni 2013 (Catharijnesteeg), op 14 november 2013 (Kerkstraat) en op 19 juni 2014 (Drift). Het onderzoek naar deze nog onbekende man wordt voortgezet. Tips zijn en blijven welkom.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):