woensdag, 7. mei 2014 - 15:07 Update: 03-07-2014 0:36

Verdwenen Marokkanen lagen begraven in Arcen

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft dinsdag 6 mei in Arcen tijdens een onderzoek de lichamen gevonden van de sinds 11 mei 2006 verdwenen Marokkanen Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23).

De lichamen lagen diep begraven dichtbij de voormalige woning van Lau G. die samen met medeverdachte Geert G. vastzit voor deze zaak. Dit heeft de hoofdofficier van Justitie Roger Bos woensdagmiddag in een speciaal belegde persconferentie in Maastricht laten weten.

Diep begraven
De lichamen lagen gewikkeld in plastic begraven op een diepte van respectievelijk 1.20 en 1.90 meter. Beide lichamen zijn dinsdag naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) overgebracht alwaar onderzoek is verricht. Er is van beide lichamen een radiologische scan gemaakt. Aan de hand van het gebit is met 100% zekerheid vast komen te staan dat het gaat om Karim en Fouad. De familie's van beide mannen zijn dinsdagavond door justitie ingelicht.

Aan de hand van nieuw verkregen inforamtie is de zoekactie afgelopen maandag in Arcen begonnen. Om op de locatie geen sporen te beschadigen is er - na voorbereidend werk met groot materieel - minutieus gegraven. Dit is gebeurd onder leiding van een archeoloog van het NFI. Ook zijn röntgen opnamen gemaakt in de bodem.

De graafwerkzaamheden werden ondersteund door medewerkers van het NFI, de landelijke eenheid en uiteraard de mensen van het onderzoeksteam dat al jaren met deze zaak bezig is. De lichamen zijn vervolgens overgebracht naar het AZM. Daar zijn de lichamen forensisch radiologisch gescand. De resultaten daarvan worden bestudeerd en zullen eveneens onderdeel uitmaken van het strafdossier. Er vindt sectie plaats bij het NFI. Deze wordt verricht door een patholoog en een antropoloog.

Wietplantage geript
Het OM verdenkt Lau G. en Geert G. van moord op de twee Marokkaanse mannen. De twee Marokkaanse mannen zouden een wietplantage hebben geript in Venray, maar zijn nooit teruggekeerd. De twee verdachten zijn woensdagochtend geconfronteerd met de resultaten van de zoekactie. Tot vanochtend zaten de verdachten in de beperkingen waardoor ze geen contact konden hebben met de buitenwereld. 

 

Provincie: