woensdag, 10. december 2014 - 7:56 Update: 10-12-2014 9:36

Verkeerschaos rond Eindhoven door gekantelde vrachtwagen, A2 nog uren afgesloten

Vrachtwagen kantelt bij Eindhoven; A2 nog uren afgesloten
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Verkeer bij Eindhoven krijgt woensdagochtend te maken met problemen op de A2. Op de hoofdrijbaan richting Eindhoven kantelde even voor 06:00 uur een vrachtwagen.

De truck blokkeert de hoofdrijbaan tussen de knooppunten Ekkersweijer en De Hogt. De parallelrijbaan is wel open. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst woensdag. Het lijkt waarschijnlijk dat de hoofdrijbaan nog lange tijd dicht blijft. De truck ligt overdwars op de weg. Omdat de parallelrijbaan nog open is, levert het ongeluk voor het vroege ochtendspits nog geen lange files op. Zoals de situatie zich nu laat aanzien zal dat snel veranderen.

De gekantelde vrachtwagen betreft een tankwagen, maar is niet geladen met gevaarlijke stoffen. Of de truck met iets anders geladen is, of wellicht helemaal leeg is, is nog niet te zeggen. Het KNMI waarschuwt in de kustprovincies voor harde wind (code geel). Of het ongeluk bij Eindhoven ook veroorzaakt werd door wind is niet duidelijk.

Update 06:21 uur
De files vormen zich nu in rap tempo. Ook het verkeer richting het noorden ondervindt hinder. Daar is uit veiligheidsoverwegingen ook een rijstrook dicht. Ook het kijkgedrag van automobilisten levert daar hinder op.
Weggebruikers moeten in beide richtingen al rekening houden met 20 minuten vertraging.

Update 06:58 uur
De A2 blijft tot minstens 10.15 uur afgesloten. Bij het ongeval is een lichtmast geraakt die over de andere weghelft hangt. Verkeer komt in beide richtingen in lange files terecht. Zowel vanuit Den Bosch als vanuit Maastricht staat het vast. Ook het verkeer op de A58 en de A67 ondervindt hinder van het ongeval. Zowel bij het knooppunt Leenderheide als bij het knooppunt Batadorp loopt het vast.

Update 07:31 uur
Inmiddels is duidelijk dat de A2 tot ten minste 14.00 uur afgesloten blijft. Het bergen van de vrachtwagen en repareren van de schade gaat nog uren duren. Inmiddels staat al het verkeer rondom Eindhoven muurvast. Op de A2 (beide richtingen), A50, A58 en A67 loopt de wachttijd op tot ruim een uur.

Update 07:58 uur
De files bij Eindhoven blijven groeien. Nog altijd staat het muur- en muurvast op alle wegen van en naar de lichtstad. De overhellende lichtmast is inmiddels wel verwijderd. De rijbaan richting Den Bosch is dus weer helemaal beschikbaar. Dit zal echter niet tot afname van de files leiden. Daarvoor is het gewoonweg te druk.

Update 08:46 uur
Nog altijd is het bijzonder druk op de wegen rond Eindhoven. Alles bij elkaar opgeteld veroorzaakt het ongeval ongeveer 100 kilometer file. Grootste knelpunten zijn de A2 richting het noorden (18 kilometer), de A58 richting Eindhoven (20 kilometer) en de A67 vanuit Venlo (22 kilometer). Inmiddels slinken de files wel iets. De verwachting is echter dat we de komende uren nog veel hinder ondervinden van het ongeval.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):