donderdag, 31. juli 2014 - 7:53 Update: 31-07-2014 7:59

Vermist meisje (9) gevonden na Amber Alert

Foto van logo Amber Alert | Amber Alert
Foto: Amber alert
Rotterdam

Een 9-jarig meisje dat woensdag werd vermist in Rotterdam is, nadat de politie een groot onderzoek was gestart en een Amber Alert had ingezet, in de nacht van woensdag op donderdag gevonden. Dit meldt de politie donderdag.

De politie startte een groot onderzoek toen zij de melding van het vermiste meisje binnenkregen. Net na middernacht kwam het goede nieuws en vond de politie het meisje bij de vader in Utrecht. Het 9-jarig meisje was op woensdagmiddag 30 juli 2014 aan het spelen bij een vriendinnetje. Plotseling verliet ze rond 15.00 de woning van haar vriendinnetje aan het Martinus Nijhoffplantsoen in Rotterdam. Sindsdien was zij vermist. Direct begon de politie een groot onderzoek en zocht uitgebreid in de buurt onder andere met de hulp van een politiehelikopter en bewoners uit de buurt. Twee keer verstuurde de politie een Burgernetbericht en in de avond een Amber Alert.

Het meisje woont met haar moeder sinds kort in Rotterdam. De ouders zijn gescheiden. De politie zocht vergeefs contact met de vader en kon hem niet bereiken. De informatie was dat hij in het buitenland verbleef. Omdat verder er op dat moment geen aanknopingspunten waren is Amber Alert ingezet.Kort nadat het Amber Alert was verstuurd kreeg de politie contact met de vader. Daaruit bleek dat de man niet op vakantie was en het meisje eerder die middag had meegenomen vanuit Rotterdam. Ze verbleef samen met haar vader in Utrecht. Daar werd ze door politiemensen in goede gezondheid aangetroffen. De politie gaat nog een nader onderzoek instellen naar de juiste toedracht rond de melding.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):