zondag, 10. augustus 2014 - 12:29 Update: 10-08-2014 17:12

Vermist Russisch meisje (4) na 12 dagen levend in Siberisch bos gevonden

Vermist meisje (4) na bijna twee weken in bos Siberië teruggevonden
Foto: Archief EHF

Het Russische 4-jarig meisje Karina, dat al sinds 29 juli in Siberië vermist was, is zaterdag na een grootscheepse zoekactie levend teruggevonden bij een moeras in een bos. Dit melden de Russische media zondag.

Het meisje bleek al sinds 29 juli vermist te zijn alleen dacht de moeder dat het kind bij haar vader was. Toen op 3 augustus bleek dat het kind niet bij hem was, hij had als brandweerman dienst bij de bestrijding van locale branden en had het meisje dus niet opgepikt zoals de moeder aanvankelijk dacht, werd door de lokale autoriteiten een grootscheepse zoekactie op touw gezet en trokken manschappen de bossen in op zoek naar het meisje. 

Daarbij werden onder andere Drones, onbemande vliegtuigen, helikopters, boten en speurhonden ingezet. Het meisje was samen met haar puppy vlak voor haar verdwijning nog door getuigen gezien toen ze op weg was naar het bos. In totaal 60 mensen werden ingezet om het bos- en moerasgebied ter grootte van ongeveer 30 vierkante kilometer af te speuren. Naast de inzet van lokaal overheidspersoneel deden ook lokale bewoners mee met de zoektocht naar het meisje.

Zaterdag werd de inzet beloond toen de 4-jarige Katrina zittend werd aangetroffen in moerassig gebied tussen het hoge gras vlak bij een rivier. Het meisje was uitgeput en bang en nauwelijks in staat om te kunnen praten. Het meisje is vervolgens per helikopter naar een lokaal ziekenhuis gebracht. De artsen daar noemen haar toestand ‘kritiek maar stabiel’. 

Categorie:
Tag(s):